Motorrijles

ONDERDELEN (MOTOR) RIJBEWIJS A

Veel mensen zouden graag lekker willen toeren op een motor, maar niet iedereen pakt ook daadwerkelijk door, omdat je nu eenmaal met een motor kwetsbaarder in het verkeer bent dan een automobilist. Voor de mensen die wel van een uitdaging houden en graag de droom willen verwezenlijken, kunnen bij rijschool Dutch Driving motorrijles volgen.

Onze instructeurs zorgen er tijdens de motorrijles voor dat jij vertrouwd raakt met de motor. Hierbij wordt er aandacht besteed aan het beheersen en onder controle houden van het voertuig en je verkeersinzicht. Tijdens het motorrijexamen voor rijbewijs A van het CBR zul je dan ook beoordeeld worden op de volgende twee punten:

 • Algemene Voertuigbeheersing (AVB)
 • Algemene Verkeersdeelname (AVD)

Of je beide praktijkexamens of alleen de AVD moet afleggen is afhankelijk van het motorrijbewijs dat je wilt gaan halen. Bij motorrijles kennen we 3 soorten; A1, A2 en A. Om te bepalen welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van het vermogen van de motor dat je uiteindelijk wilt gaan rijden.

MOTORRIJLES VOLGEN BIJ DUTCH DRIVING

Van Motorles naar rijbewijs

Wil je binnenkort motorrijles nemen? Dan mag je de volgende informatie zeker niet missen! In Nederland zijn er 3 soorten motorrijbewijzen, te weten A1 , A2 en A. De te nemen stappen voor het halen van een motorrijbewijs zijn:

 1. (Online) theorieles volgen
 2. CBR Theorie-examen afleggen
 3. Motorrijles nemen
 4. Praktijkexamens afleggen

  MOtorrijles op baisis van LEEFTIJD

  Categorie A1

  Vanaf de leeftijd van 18 t/m 19 jaar kun je alleen examen afleggen voor motorijbewijs categorie A1 op de volgende motoren:

  1. een lichte motor (max. 125 cc, max. vermogen 11 kW, minder dan 0,1 kW per kg),
  2. een volledig elektrische motor (max. uitgangsvermogen 11 kW, minder dan 0,1 kW per kg)
  3. een gemotoriseerde driewielers (max. vermogen 15 kW).

   Categorie A2

   Vanaf de leeftijd van 20 t/m 23 jaar, kun je het examen afleggen voor het motorrijbewijs categorie A2 mits je 2 jaar in het bezit bent van A1, op een motor met gemiddeld vermogen (max. vermogen van 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg). Het voertuig mag van maximaal 70 kW worden teruggezet en 0,2 kW per kilo zijn.

   Categorie A

   Een volledige A-motorrijbewijs, voor motoren met een onbeperkt vermogen van meer dan 50 kW en gemotoriseerde driewielers, kan worden verkregen via:

   1. directe toegang vanaf 24 jaar of
   2. het afleggen van het AVD praktijkexamen vanaf 22 jaar, mits 2 jaar in bezit van rijbewijs A2.

   MOTORRIJLES VOLGEN BIJ DUTCH DRIVING

   Wil je graag motorrijles nemen bij Dutch Driving bij jou in de buurt? Meld je dan direct bij ons aan! Wij vinden persoonlijke aandacht van de instructeur voor de leerling heel belangrijk en hechten grote waarden aan het creëren van een goede band tussen de leerling en de instructeur. Dat is dus één van de redenen om rijles te volgen bij Dutch Driving. Met een ruim aanbod van rijinstructeurs door heel Nederland is de kans groot dat jij bij jou in de buurt snel kan starten met het volgen van motorrijlessen. Wil je weten of we jou ook ophalen in jouw woonplaats? Kijk op onze contactpagina en boek direct online een rijlespakket met een aantrekkelijke korting. Of meld je aan voor een proefles.

   Aanvraag motorrijexamen

   Voor de aanvraag van het examen lever je een aanvraagformulier in bij de instructeur. Het aanvraagformulier is te verkrijgen bij de instructeur. Tevens vul je online de gezondheidsverklaring in op de site van het CBR. De rijschool heeft de persoonlijke gegevens op het aanvraagformulier nodig om de gegevens goed in te voeren in het online reservering.

   vrouw op motor

   vragen?

   contact opnemen

   T: +31 85 130 3817

   M: +31 6 524 76542

   E: info@autorijschooldutchdriving.nl

   https://rijles.boogolinks.nl

   tarieven

   Spoedcursus motorrijles is mogelijk! AVB / A examen binnen 3 maanden tijd.

   Extra kosten voor een spoedcursus :  €199 bovenop je pakket.

   CBR Producten

   Theorie-examenvia CBR€55
   AVB examenvia CBR€225
   AVD examenvia CBR€295

   Losse Producten

   Proefles120 minuten€50
   Losse rijles 60 minuten€65
   TheoriepakketBoek en internettraining€100

   Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle lessen en aanbiedingen. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en zijn inclusief 21% btw.

   Pin It on Pinterest