Motorrijles nemen

Onderdelen (motor) rijbewijs A

Ben je motorrijder? Dan ben je kwetsbaarder in het verkeer dan een automobilist. Je verkeersinzicht en voertuigbeheersing zijn hierbij van belang. De rijexamens van het CBR voor de rijbewijzen A zijn hierop afgestemd en onderverdeeld in twee delen:

 • Algemene Voertuigbeheersing (AVB)
 • Algemene Verkeersdeelname (AVD)

Voor ieder motorrijbewijs (A1, A1 en A) gelden andere eisen en afhankelijk daarvan doe je beide praktijkexamens of alleen het praktijkexamen AVD.

Motorrijbewijs

Wil je binnenkort motorrijles nemen? Dan mag je de volgende informatie zeker niet missen! In Nederland zijn er 3 soorten motorrijbewijzen, te weten A1 , A2 en A. De te nemen stappen voor het halen van een motorrijbewijs zijn:

 1. (Online) theorieles volgen
 2. CBR Theorie-examen afleggen
 3. Motorrijles nemen
 4. Praktijkexamens afleggen

Motorrijbewijs naar leeftijd

Categorie A1

Vanaf de leetijd van 18 t/m 19 jaar kun je alleen examen afleggen voor motorijbewijs categorie A1 op de volgende motoren:

 1. een lichte motor (max. 125 cc, max. vermogen 11 kW, minder dan 0,1 kW per kg),
 2. een volledig elektrische motor (max. uitgangsvermogen 11 kW, minder dan 0,1 kW per kg)
 3. een gemotoriseerde driewielers (max. vermogen 15 kW).

Categorie A2

Vanaf de leeftijd van 20 t/m 23 jaar, kun je het examen afleggen voor het motorrijbewijs categorie A2 mits je 2 jaar in het bezit bent van A1, op een motor met gemiddeld vermogen (max. vermogen van 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg). Het voertuig mag van maximaal 70 kW worden teruggezet en 0,2 kW per kilo zijn.

Categorie A

Een volledige A-motorrijbewijs, voor motoren met een onbeperkt vermogen van meer dan 50 kW en gemotoriseerde driewielers, kan worden verkregen via:

 1. directe toegang vanaf 24 jaar of
 2. het afleggen van het AVD praktijkexamen vanaf 22 jaar, mits 2 jaar in bezit van rijbewijs A2.

motor rijdend op snelweg

Motorrijles volgen bij Dutch Driving

Wil je graag motorrijles nemen bij Dutch Driving bij jou in de buurt? Meld je dan direct bij ons aan! Wij vinden persoonlijke aandacht van de instructeur voor de leerling heel belangrijk en hechten grote waarden aan het creëren van een goede band tussen de leerling en de instructeur. Dat is dus één van de redenen om rijles te volgen bij Dutch Driving. Met een ruim aanbod van rijinstructeurs door heel Nederland is de kans groot dat jij bij jou in de buurt snel kan starten met het volgen van rijlessen. Wil je weten of we jou ook ophalen in jouw woonplaats? Kijk op onze contactpagina en boek direct online een rijlespakket met een aantrekkelijke korting. Of meld je aan voor een proefles. 

Aanvraag motorrijexamen

Voor de aanvraag van het examen lever je een aanvraagformulier in bij de instructeur. Het aanvraagformulier is te verkrijgen bij de instructeur. Tevens vul je online de gezondheidsverklaring in op de site van het CBR. De rijschool heeft de persoonlijke gegevens op het aanvraagformulier nodig om de gegevens goed in te voeren in het online reservering

vrouw op motor

vragen?

contact opnemen

T: +31 85 130 3817

M: +31 6 524 76542

E: info@autorijschooldutchdriving.nl

https://rijles.boogolinks.nl

tarieven

CBR Producten

Theorie-examenvia CBR€50
AVB examenvia CBR€210
AVD examenvia CBR€280

Losse Producten

Proefles60 minuten€40
Losse rijles60 minuten€60
TheoriepakketBoek en internettraining€80

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle lessen en aanbiedingen. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en zijn inclusief 21% btw.

Pin It on Pinterest